Snabb automatisering hos Element Logic

PUBLICERAD: 2 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Element Logic på Empack 2019.

Element Logic var på plats på mässan för att visa sin autotstore-lösning. Jacob De Leur, som jobbar med system sales på Element Logic berättar:

– Autostore innebär att vi samlar småartiklar i plastbackar, backarna staplas ovanpå varandra i ett aluminiumramverk och ovanpå ramverket åker det robotar som transporterar backarna till en port. Så istället för att man behöver åka runt på ett lager så kommer grejerna till operatören. Det gör att du sparar väldigt mycket plats och du sparar väldigt mycket tid när du kan plocka två, tre, fyra fem gånger snabbare än vad du gör på ett manuellt lager. Kort sammanfattat.

Då är det alla typer av varor?

– Så länge de passar i en back.

Vad vill ni säga till de som kommer till Empack?

– Kom och prata med oss, så kan vi hjälpa er se hur en autostore skulle fungera hos er. Det är väldigt skalbart, väldigt anpassningsbart, så varje gång måste vi göra en insats för att hitta lösningen för just den kunden och det caset.

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Senaste nytt

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx