Kamera för att inspektera produktionslinan

Omrons senaste smartkamera är anpassad för flexibla produktionslinjer.

Omron lanserar en ny smartkamera för visuella inspektioner av olika typer av produktionslinjer.

Omrons FHV7-serie adderas med en ny smartkamera med belysnings- och bildbehandlingsfunktioner för avancerade visuella inspektioner. Enligt företaget har kameran världens första flerfärgade belysning samt 12 megapixels upplösning.

Omron  pekar ut flera anledningar till att de har tagit klivet in på området för högpresterande smartkameror för att kunna göra avancerade visuella inspektioner i olika tillverkningsprocesser. Dels att konsumenternas kvalitetskrav  och företagens sociala ansvar blir strängare. Dels trenden att olika produkter allt oftare produceras på en enda linje, vilket gör att kvalitetskontroller görs på produkter i olika färger och storlekar. Sådana flexibla produktioner kräver att driftstopp minimeras vid byte mellan olika produkter.

Enligt Omron reagerar FHV7-serien på färg- och storleksändringar på de objekt som ska kontrolleras tack vare att kamerorna är utrustade med flerfärgad belysning som ger en snabb lösning på problemet med att mäta olika färger. När produkters design byts eller en modell läggs till ändrar man en parameter istället för att byta eller finjustera lampor.

Autofokusobjektivet täcker brännvidder från 59 till 2 000 millimeter. Fokusområdet kan ändras vilket tar bort behovet av en mekanism för att flytta kameran, samtidigt som komponentkostnaderna och behovet av konstruktionsarbete minskar. Den dubbelkärniga processorn sägs ge den snabbaste bildbehandlingen bland alla smartkameror – fyra gånger snabbare än den tidigare hastigheten. Företaget framhåller även höghastighetsloggningen som gör att mätningar kan utföras samtidigt som bilddata sparas, samt snabb bilddatakomprimering som gör det möjligt att få full spårbarhet i produktionen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Dryckesjätte satsar på ny sekundärförpackning

Spendrups installerar en ny förpackningslinje för burkar i höst. Burklinjen ska tas i drift på bryggeriet i Grängesberg beräknas vara klar andra kvartalet nästa år. Investeringen uppgår till mer än 200 miljoner kronor. Det satsas också på en förpackningslösning för burkar i flerpack – så kallad Keel Clip – som ersätter plastmaterial med papper.

Publicerat av: 

Rapport: Logistikbranschens utveckling driver på robotautomatiseringen

I pandemins spår har långsiktiga branschtrender som brist på arbetskraft, tillväxt inom flerkanalsdistribution och e-handel accelererat. Trots den ökade efterfrågan uppger nio av tio logistik- och transportföretag deras verksamheter har påverkats negativt av pandemin. Det driver fram investeringar i robotar och automation, enligt en ny rapport från ABB.

Publicerat av: 

Direktutskrifter med inkjet på glasflaskor

Att tillverka glasprodukter med reliefdekorationer kräver vanligtvis en form med det specifika reliefmönstret. För att lösa detta problem har Marabu och Koenig & Bauer samarbetat om en inkjet-baserad lösning som erbjuder tillverkare av glasprodukter ett alternativ till traditionella tekniker.

Publicerat av: