Scanpack igång i Göteborg

PUBLICERAD: 23 oktober 2018
UPPDATERAD: 24 januari

Scanpack är igång i Göteborg. Hallarna är fyllda till bristningsgränsen och förhoppningarna är stora. Med kölista kunde mässan ha frestats till att sälja allt, men de har ändå valt att ha flera scener och låta förpackningslinjen på Broby Grafiska få ställa ut i den spännande del som heter Creative Packaging.

 

I den delen hittar vi också Björn Åsell från Edward Schneidler, som visar hur man helt automatiskt, med en tysk Kolbusmaskin, kan producera mycket avancerade förpackningar. Vi såg prover på Sign&Print Scandinavia mässan för två år sedan, men nu har konceptet utvecklats vidare. Till exempel används magneter ofta för stängning, men i en av förpackningarna har de vänt på magneterna så att en låda istället skjuts ut när man tar bort den yttre förpackningen.

Läs vidare

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Senaste nytt

Treform testar havsplast med perfekt resultat

Treform i Landskrona sjösätter ett nytt projekt och testar "havsplast".
beach

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Konica Minolta och Fujifilm ingår strategisk allians?

Konica Minolta och Fujifilm Business Innovation Corp. meddelar att de har undertecknat ett samförståndsavtal för att utforska möjligheter för en strategisk allians.
fuji-konicax

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x