Canon utmanar etikettmarknaden

PUBLICERAD: 7 juni 2018
UPPDATERAD: 24 januari

Canon har beslutat att gå in i den mördande konkurrensen kring digitalt etikettryck. UV-härdande tryck med Xaar-huvuden och en kostnad som ska ligga 30 procent under konkurrenternas, är något av det de utlovar under den presskonferens där produkten lanseras.

Canon Océ Labelstream 4000 är den första maskinen i en serie maskiner för etikettproducenter. De gör sig ingen illusion om att kunderna ska stå och vänta på en ny aktör i marknaden. Så det är ett antal punkter de själva lyfter fram som argument för sin maskin.

– Kvalitén måste givetvis vara helt i topp. Där använder vi oss av Xaar-huvuden som kan styras med olika grånivåer. Det gör att vi kan lägga på ett tjockare färglager i ett-pass, säger doktor Michael Has, som lett delar av utvecklingsarbetet. Xaar-huvudet har också en stabilitet som vi menar krävs när det gäller etikettproduktion.

Samtidigt är det nödvändigt att komma över till inkjet, för att på allvar kunna konkurrera med kostnaden i offset eller flexo. Canon anser sig kunna ligga 30 procent under motsvarande tonerbaserade maskiner i marknaden. Samtidigt erbjuder de då en vit färg som ligger kring 80 procent, jämfört med de 50-60 procent som andra klarar av. Detta tack vare Xaarhuvudets förmåga at släppa större färgpigment.

Canon lyfter också fram sin serviceorganisation som en styrka.

 

Läs vidare

Lush satsar på POP

Nyligen berättade vi om Treforms framgångsrika tester med Prevented Ocean Plastic, nu går det brittiska kosmetikaföretaget Lush ett steg längre och startar kommersiell användning av materialet.
lush

Treform testar havsplast med perfekt resultat

Treform i Landskrona sjösätter ett nytt projekt och testar "havsplast".
beach

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Senaste nytt

Fläskar på med färg, typografi och illustrationer för vegansk bacon

Det franska start-up företaget La Vie strävar efter att erbjuda den bästa växtbaserade baconen på marknaden. Med hjälp av typografi, färg och illustrationer har byrån Everland mejslat fram en identitet.
LaVie_case_overviewx

Lush satsar på POP

Nyligen berättade vi om Treforms framgångsrika tester med Prevented Ocean Plastic, nu går det brittiska kosmetikaföretaget Lush ett steg längre och startar kommersiell användning av materialet.
lush

Tufft för många varumärkesägare att nå hållbarhetsmålen tidsmässigt

År 2025 kan bli ett besvärligt år för många varumärkesägare. Det är året som ofta satts som ett målår för att nå hållbarhetsmål, inte minst vad gäller förpackningsmaterial och då inte minst vad gäller plast.
varumarken-agande-rad--ron-1200-px

En glasklar affär när AGP köper SGÅ

Ardagh Glass Packaging-Europe (AGP-Europe), en verksamhetsdel av Ardagh Group, meddelar att man har kommit överens om att köpa Svensk Glasåtervinning (SGÅ).
Glasåtervinningx