Antalis lanserar postanpassade lådor i wellpapp

PUBLICERAD: 17 maj 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Antalis nya sortiment består av tre slitslådor och sex stansade förslutningsbara lådor .

Antalis introducerar ett sortiment med slitslådor och stansade förslutningsbara lådor med anledning av att Posten har justerat maxmåtten för varubrev.

Under maj månad ändrade Posten  de maximala måtten för varubrev. De nya utvändiga måtten för varubrev är 340 millimeter i längd, 240 millimeter i bredd och höjden får vara max 70 millimeter, förutom brevpack som är 30 millimeter.Försändelser i större format får ett kostnadspåslag. Därav har Antalis nu tagit fram flera wellådor utifrån de nya maxmåtten.  Det nya sortimentet består av tre slitslådor och sex stansade lådor med peel&seal-förslutning. En stansad brevpack med lägre höjd och Peel&Seal förslutning, anpassad att få in i brevinkast är ett exempel.

 

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx