Peterson storsatsar i fabrikerna

PUBLICERAD: 7 september 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Dan Johannessen, vd för Peterson i Skandinavien.

Förpackningsproducenten Peterson får ta del av drygt 85 miljoner kronor och gör stora maskininvesteringar. Samtidigt erhåller de även högsta nivån av BRC-certifiering.

– Vi är otroligt nöjda. Vi måste bli mer konkurrenskraftiga, säger vd:n Dan Johannessen.

Maskininvesteringar väntar på Petersons anläggning i Norrköping…

I samband med VPK Packaging Groups- och Klingeles nyligen genomförda förvärv av förpackningsproducenten Peterson, inleddes ett investeringsprogram som omfattar cirka 25 miljoner euro. I Sverige kommer fabrikerna i  Bäckefors och Norrköping moderniseras. Det rör sig om 9 miljoner euro, omkring 85 miljoner kronor som satsas på anläggningarna i form av maskininvesteringar och en ny certifiering. Dan Johannessen, vd för Peterson i Skandinavien, säger att det rör sig om bland annat rotationsstansmaskiner, wellpappmaskiner och konverteringsmaskiner:

… och på anläggningen i Bäckefors i Dalsland.

– Vi jobbar med hela spektrat inom förpackningar och kommer uppgradera alla processer i vår maskinpark. En process som kommer dröja tre år. Det här är den första investeringen och sedan väntar nya  2018, 2019 och 2020.

Att Peterson nyligen som första företag i Skandinavien  fick den högsta nivån av BRC- certifiering (BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials) för produktionsanläggningarna i Norrköping och Randers i Danmark innebär att Peterson numera uppfyller de strikta kraven för produktion av förpackningar för livsmedel- och läkemedel. Något som öppnar upp för nya marknader och blir en stor styrka och fördel, enligt Johannessen:

– Det gör att vi kan erbjuda våra förpackningar för hela livsmedelsindustrin och vi hoppas att certifieringen leder till andra nya kunder att jobba tillsammans med.

Peterson har drygt 600 medarbetare i Skandinavien, med en sammanlagd omsättning på ca 160 miljoner euro. Företaget har produktionsanläggningar i Sarpsborg och Sykkylven i Norge, Norrköping och Bäckefors i Sverige och Randers i Danmark. Produkterna som tillverkas  inkluderar skräddarsydda korrugerade förpackningslösningar, displayer, stora lådor och standardiserade lådor.

Investeringsprogrammet godkändes strax efter förvärvet i oktober förra året. Dan Johannessen säger att investeringsprogrammet säkerställer att de investerar i både deras egen och deras kunders framtid.

– Vi är otroligt nöjda. Vi måste bli mer konkurrenskraftiga i Norden mot bland annat Tyskland och Polen.

 

 

 

 

Läs vidare

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01