Slåss om bästa affärsidén

15 nystartade företag är anmälda till The Packbridge Challenge för att mäta sina krafter om vem som har bäst verksamhet eller affärsidé på lut för att bli att räkna med i förpackningsbranschen framöver.

Johan Mårtensson, vd på Packbridge hoppas många företag från förpackningsbranschen finns representerade på The Packbridge Challenge.

Trots ihärdiga försök att hitta potentiella nystartade företag och entreprenörer till tävlingen The Packbridge Challenge var intresset minst sagt lågt för några månader sedan. Nu har dock vinden vänt och tävlingen blir av. 15 anmälningar har inkommit, en tredjedel av dessa är från utlandet. Prissumman uppgår till 50 000 kronor.

Tävlingen sparkar igång den 17 maj på Palladium i Malmö. Då ska de tävlande bidragen presentera sina idéer för en jury samt för medverkande företag från förpackningsindustrin. Sju tävlingsbidrag går sedan vidare till finalen som avgörs  på den internationella konferensen Top Packaging Summit by Packbridge den 19 och 20 september på Europaporten i Malmö.

– Vi hoppas att många från industrin finns på plats den 17 maj, eller rättare sagt, vi räknar med det. Förpackningsindustrin ska så klart vara på plats och se vilka möjligheter som finns, det är en av grundtankarna med The Packbridge Challenge. Vi vill koppla ihop industrin med den externa innovationen.industrin får chans att bygga nätverk och att utbyta tankar med ett stort antal entreprenörer, säger Johan Mårtensson, vd på Packbridge.

Juryn består av representanter från Region Skåne, Lunds universitet, Lantmännen, Marks&Spencer, Beneli, Flextrus, Scanfill och ÅR Carton.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: