Plastjätte gör storaffär

Tyska Klöckner Pentaplast Group köper engelska Linpac och gör därmed sitt största förvärv någonsin.

Klöckner Pentaplasts vd Wayne Hewett blir ny vd för det nybildade bolaget efter förvärvet av Linpac.

Klöckner Pentaplast Groups köp av Linpac formar en förpackningsjätte med en omsättning på i runda slängar två miljarder amerikanska dollar. Några finansiella detaljer kring förvärvet finns inte med i pressmeddelandet som skickats ut. Syftet med affären sägs dock vara att underlätta en börsnotering på den amerikanska marknaden. Initiativtagare till köpet är det amerikanska investmentbolaget Strategic value partners som sägs kontrollera ägandet i de båda bolagen. Köpet innebär en stark aktör av betydande storlek på marknaden gällande flexibla förpackningsfilmer och rigida plastförpackningar som används till bland annat livsmedel, läkemedel och elektronik.

När Klöckner Pentaplast och Linpac nu går samman kommer de finnas på 32 ställen i 16 länder med runt 6300 medarbetare. Affären väntas vara helt klar i sommar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: