Plastjätte gör storaffär

Tyska Klöckner Pentaplast Group köper engelska Linpac och gör därmed sitt största förvärv någonsin.

Klöckner Pentaplasts vd Wayne Hewett blir ny vd för det nybildade bolaget efter förvärvet av Linpac.

Klöckner Pentaplast Groups köp av Linpac formar en förpackningsjätte med en omsättning på i runda slängar två miljarder amerikanska dollar. Några finansiella detaljer kring förvärvet finns inte med i pressmeddelandet som skickats ut. Syftet med affären sägs dock vara att underlätta en börsnotering på den amerikanska marknaden. Initiativtagare till köpet är det amerikanska investmentbolaget Strategic value partners som sägs kontrollera ägandet i de båda bolagen. Köpet innebär en stark aktör av betydande storlek på marknaden gällande flexibla förpackningsfilmer och rigida plastförpackningar som används till bland annat livsmedel, läkemedel och elektronik.

När Klöckner Pentaplast och Linpac nu går samman kommer de finnas på 32 ställen i 16 länder med runt 6300 medarbetare. Affären väntas vara helt klar i sommar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Dryckesjätte satsar på ny sekundärförpackning

Spendrups installerar en ny förpackningslinje för burkar i höst. Burklinjen ska tas i drift på bryggeriet i Grängesberg beräknas vara klar andra kvartalet nästa år. Investeringen uppgår till mer än 200 miljoner kronor. Det satsas också på en förpackningslösning för burkar i flerpack – så kallad Keel Clip – som ersätter plastmaterial med papper.

Publicerat av: 

Rapport: Logistikbranschens utveckling driver på robotautomatiseringen

I pandemins spår har långsiktiga branschtrender som brist på arbetskraft, tillväxt inom flerkanalsdistribution och e-handel accelererat. Trots den ökade efterfrågan uppger nio av tio logistik- och transportföretag deras verksamheter har påverkats negativt av pandemin. Det driver fram investeringar i robotar och automation, enligt en ny rapport från ABB.

Publicerat av: 

Direktutskrifter med inkjet på glasflaskor

Att tillverka glasprodukter med reliefdekorationer kräver vanligtvis en form med det specifika reliefmönstret. För att lösa detta problem har Marabu och Koenig & Bauer samarbetat om en inkjet-baserad lösning som erbjuder tillverkare av glasprodukter ett alternativ till traditionella tekniker.

Publicerat av: