Tubkorkar med marmoreffekt

PUBLICERAD: 4 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Nya tubförslutningar med marmorkänsla från RPC Zeller.

Tyska plastföretaget RPC Zeller Plastik Zell har utvecklat tubförslutningar med individuella marmoreffekter till kosmetikabranschen.

Den marmorliknande ytan på tubkorkarna som går under namnet ”Supersoft” och tillverkas genom att plastgranulat tillsätts med diverse olika utvalda färger under formsprutningsprocessen. Fördelningen av granulaten sker slumpmässigt i masterbatchen. Olika smälttider för granulaten gör att unika marmormönster framträder. Därmed får varje förslutningskork ett eget utseende. Marmoreffekten trots de olika färgblandningarna, ger en  igenkännigsfaktor till hela produktsortimentet.

– Upp till sju olika färger kan blandas på detta sätt och det ger stora möjligheter att ge en personlig differentiering åt kundens varumärke”, säger Julia Hartwig, försäljningschef på RPC Zeller Plastik Zell.

Läs vidare

Lush satsar på POP

Nyligen berättade vi om Treforms framgångsrika tester med Prevented Ocean Plastic, nu går det brittiska kosmetikaföretaget Lush ett steg längre och startar kommersiell användning av materialet.
lush

Treform testar havsplast med perfekt resultat

Treform i Landskrona sjösätter ett nytt projekt och testar "havsplast".
beach

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy

Svensk bioplast får amerikanskt certifikat för komposterbarhet

Det kritabaserade bioplastmaterialet Biodolomer från GAIA Biomaterials i Helsingborg har nyligen certifierats för komposterbarhet av BPI i USA. Sedan tidigare hade Biodolomer en liknande europeisk certifiering från TÜV Austria.
GAIAx

Senaste nytt

Krönika: Har vi glömt bort konsumenten?

Har vi glömt bort konsumenten? Den frågan ställer Johanna Ragnartz, vd för Håll Sverige Rent, i en krönika i samband med att organisationen publicerar sin Skräprapport 2024.
Johanna Ragnvartz

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1977

Världens första konservburk i plast! Så sa Åkerlund&Rausing om sin nya laminatburk Letpak vid introduktionen år 1977.
Letpak

Fläskar på med färg, typografi och illustrationer för vegansk bacon

Det franska start-up företaget La Vie strävar efter att erbjuda den bästa växtbaserade baconen på marknaden. Med hjälp av typografi, färg och illustrationer har byrån Everland mejslat fram en identitet.
LaVie_case_overviewx

Lush satsar på POP

Nyligen berättade vi om Treforms framgångsrika tester med Prevented Ocean Plastic, nu går det brittiska kosmetikaföretaget Lush ett steg längre och startar kommersiell användning av materialet.
lush