Nya komposterbara kaffekapslar

PUBLICERAD: 10 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
RPC Bebos kaffekapslar med ett särskilt flerskiktsark ger lång hållbarhetstid.

RPC Bebo har utvecklat komposterbara kaffekapslar framtagna med ett speciellt flerskiktsark.

Smidiga kaffe- och espressomaskiner med kapslar fortsätter att växa i popularitet, samtidigt går diskussionen varm om kaffekapslarna är riktiga miljöbovar. Till exempel har den tyska staden Hamburg valt att helt förbjuda kaffekapslar gjorda av aluminium till följd av den växande oron för förpackningarnas miljöpåverkan. Ökande krav finns på att balansera behovet av kapslar med hållbara förpackningslösningar. Enligt RPC Bebo har de nu utvecklat ett kapselmaterial som kan komposteras industriellt och samtidigt ger lång hållbarhet på kaffeinnehållet.

Det framtagna materialet med namnet Bebo B2nature har ett speciellt flerskiktsark, som ger en effektiv syrebarriär för att leverera en lång hållbarhetstid. Därmed bibehålls aromen och kvaliteten på kaffet i kapseln. Förpackningens egenskaper vad gäller styrka, kaffets hållbarhetstid, likväl som förslutning ses jämförbara med redan idag befintliga kapslar på marknaden.

Enligt företaget finns endast en liten mängd restmaterial av kapseln kvar inom tolv veckors industriell kompostering. Kaffesump bidrar till komposteringen eftersom det ger näring till komposten och förbättrar jorden.
– B2nature betyder att konsumenter kan dra nytta av bekvämligheten med små portionsförpackningar genom att samtidigt tillhandahålla ett hållbart sätt att göra sig av med dem, säger affärschef Matthias Michaelis på RPC Bebo i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Treform testar havsplast med perfekt resultat

Treform i Landskrona sjösätter ett nytt projekt och testar "havsplast".
beach

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy

Svensk bioplast får amerikanskt certifikat för komposterbarhet

Det kritabaserade bioplastmaterialet Biodolomer från GAIA Biomaterials i Helsingborg har nyligen certifierats för komposterbarhet av BPI i USA. Sedan tidigare hade Biodolomer en liknande europeisk certifiering från TÜV Austria.
GAIAx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Senaste nytt

Treform testar havsplast med perfekt resultat

Treform i Landskrona sjösätter ett nytt projekt och testar "havsplast".
beach

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Konica Minolta och Fujifilm ingår strategisk allians?

Konica Minolta och Fujifilm Business Innovation Corp. meddelar att de har undertecknat ett samförståndsavtal för att utforska möjligheter för en strategisk allians.
fuji-konicax

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x