Så skyddar du ditt varumärke

Boxon bjuder in till event om varumärkesskydd

Den sjunde februari håller Boxon ett frukostevent om vilka alternativ som finns på hur man skyddar sitt varumärke och hur man kan spåra sina produkter.

– Bakgrunden är att vi får frågor från våra kunder på vilka regler och lösningar som finns gällande skydd och spårbarhet för sina produkter, säger Katarina Vantaa, marknadskordinator på Boxon systems och fortsätter:

– Från och med 2019 ska de flesta receptbelagda läkemedel ha en unik 2D-kod samt en säkerhetsförsegling på förpackningen. Men det är inte bara läkemedel och livsmedel som utsätts för förfalskningar. Exempelvis producenter av kullager och reservdelar är också utsatta. Den snabbt ökade e-handeln är en stor anledning till att andelen förfalskade produkter ökar.

Boxon har bjudit in två leverantörsföretag till frukostmötet som levererar olika lösningar på detta.

Videojet tillverkar märkningsutrustningar med laser eller bläckstråle. Heidi Vanheerswynghels från företaget, kommer att förklara vilken märkningsutrustning som är bäst lämpad för att öka spårbarheten på dina produkter.

UPM Raflatac tillverkar ett brett sortiment av olika etiketter, vilket även inkluderar olika typer av säkerhetsetiketter. Lottie Andersson på UPM Raflatac, berättar om vilka olika etikettsmaterial som finns för att skydda produktintegriteten, öka säkerheten och ta bort risken för förfalskningar.

Eventet hålls på Boxons huvudkontor i Helsingborg. Anmälan görs på Boxons hemsida.

Boxon erbjuder olika lösningar på förpackningar, etiketter, märkningar samt tillverkar säckar och verktyg för bulkhantering. Företaget har 240 anställda, omsätter en miljard kronor och huvudkontoret ligger i Helsingborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Dryckesjätte satsar på ny sekundärförpackning

Spendrups installerar en ny förpackningslinje för burkar i höst. Burklinjen ska tas i drift på bryggeriet i Grängesberg beräknas vara klar andra kvartalet nästa år. Investeringen uppgår till mer än 200 miljoner kronor. Det satsas också på en förpackningslösning för burkar i flerpack – så kallad Keel Clip – som ersätter plastmaterial med papper.

Publicerat av: 

Rapport: Logistikbranschens utveckling driver på robotautomatiseringen

I pandemins spår har långsiktiga branschtrender som brist på arbetskraft, tillväxt inom flerkanalsdistribution och e-handel accelererat. Trots den ökade efterfrågan uppger nio av tio logistik- och transportföretag deras verksamheter har påverkats negativt av pandemin. Det driver fram investeringar i robotar och automation, enligt en ny rapport från ABB.

Publicerat av: 

Direktutskrifter med inkjet på glasflaskor

Att tillverka glasprodukter med reliefdekorationer kräver vanligtvis en form med det specifika reliefmönstret. För att lösa detta problem har Marabu och Koenig & Bauer samarbetat om en inkjet-baserad lösning som erbjuder tillverkare av glasprodukter ett alternativ till traditionella tekniker.

Publicerat av: